میدی کنترلر
Native Instruments Komplete Kontrol A25
Native Instruments Komplete Kontrol A49
Native Instruments Komplete Kontrol S61 MK2
میدی کنترلر
میدی کنترلر ها برای کارکردن احتیاج به اتصال به یک رایانه دارند و این تفاوت بین میدی کنترلرها و پیانوهای الکتریکی قدیمی است .
میدی کنترلر وسیله ای است که می تواند فرمان ها را به دستگاهی که توانایی خواندن این دستورها را دارد(کامپیوتر) ارسال کند.
میدی، یک پروتوکل بسیار وسیع است : می توان از آن برای نواختن نت ها بر روی یک کیبورد ورک استیشن استفاده کرد، تنظیماتی را بر روی یک نرم افزار کامپیوتری تغییر داد، پریست های موجود بر روی یک پردازنده مولتی افکت را عوض کرد و ده ها کاربرد دیگر .
میدی کنترلر ها یک دستیار عالی برای اجراهای زنده به حساب می ایند.
اگر یک دیجی هستید، بی شک این ابزار بهترین گزینه برای کنترلر بهتر و سادهتر استیج شما می باشد.
میدی کنترلر ها کاربرد های بسیار زیادی در موسیقی دارند .
وجود این ابزار آنقدر ضروری است که تصور کردن صنعت موسیقی بدون آنها غیر ممکن و دیوانه کننده است چون که به تاروپود موسیقی جهان نفوذ کرده است .
باید بدانید با استفاده از میدی کنترلرها به تنهایی نمی توان صدا را تولید کرد و از آن ها به عنوان Input Device برای دیگر سازها استفاده می شود .
رایج ترین میدی کنترلرها، میدی کیبوردهایی هستند که شکل پیانویی دارند و از آن ها برای نواختن سینتی سایزرها، مدول های مختلف صدا، سازهای نرم افزاری و دیگر دستگاه های مجهز به میدی کنترلر استفاده می شود .
از محبوب ترین میدی کنترلرها پد کنترلرهایی هستند که به جای کلاویه های پیانو، شامل ردیف هایی از دکمه ها هستند، این دکمه ها عمدتا حساس به Velocity و شامل بک لایت های جذابی می شوند.
از آن ها عمدتا برای کنترل کردن سازهای کوبه ای مثل درام ماشین ها استفاده می شود، ولی در عین حال از آن ها می توان برای نواختن دیگر سازها مانند سینتی سایزرها استفاده کرد .
یک دسته بندی دیگر هم که مثل سازهای بادی است در میدی کنترلرها وجود دارد که از آن ها می توان برای نواختن کلارینت و حتی گیتار و بیس هم استفاده کرد.
کمپانی های سازنده میدی کنترلرها
میدی کنترلرها در طول زمان توانستند به جایگزینی مناسب برای کیبوردهای معمولی تبدیل شوند.
استفاده زیاد از این دستگاه سبب شده تا کمپانی های مختلف فعال در زمینه ابزارآلات موسیقی نگاهی جدی به آن بیاندازند و در نهایت آن را طراحی و تولید کنند.
کمپانی های ام آدیو ، آیکان ، بهرینگر، آکایی ، آرتوریا ، السیس و… از برندهای برتر تولید میدی کنترلرها در جهان می باشند و باعث پیشرفت های چشمگیری در زمینه ی موسیقی شده اند .
قیمت میدی کنترلرها
میدی کنترلر ها با اینکه کاربردهای وسیع و بسیار مهمی دارند باز هم نسبت به خیلی از تجهیزات استودیویی قیمت پایین تر و مناسبتری دارند .
قیمت این دستگاه بستگی به نوع ساختار، قابلیت ها، عملکرد و البته کمپانی سازنده قیمت های متفاوتی دارد که معمولا از چند صد هزار تومان اغاز میشود و به چند میلیون تومان هم میرسد.
نکته قابل توجهی که باید خریداران به ان توجه کنند شرایط کاریشان است و از برندگرایی و صرف هزینه های اضافی خودداری نمایند تا راحتتر دیگرتجهیزات مورد نظرشان را خریداری کنند.
البته در خیلی از موارد خرید میدی کنترلر دست دوم و کارکرده می تواند خیلی از احتیاج های حرفه ای شما را با قیمتی بسیار مناسب تامین کند .